آزمایشگاه صنایع غذایی
آزمایشگاه صنایع غذایی
آزمایشگاه صنایع غذایی
گروه آموزشی: | علوم و مهندسی صنایع غذایی |
نام آزمایشگاه: | آزمایشگاه تکنولوژی صنایع غذایی |
نام سرپرست: | آقای دکتر مصطفی کرمی |
مرتبه علمی: | دانشیار |
تلفن: | 081-34506264 |
تلفن داخلی: | 204 |
پست الکترونیک: | |
صفحه خانگی: | مشاهده صفحه خانگی |
کارشناس: | مهدی فریدونی |
لینک: | برای مشاهده آدرس مورد نظر، کلیک کنید. |
توانمندی ها: | آزمایشگاه تکنولوژی موادغذایی دانشکده صنایع غذایی با مجهز بودن به دستگاه های معرفی شده در ادامه، توانایی این را دارد که امور مربوط به پاین نامه ها و تحقیقات دانشجویان تحصیلات تکمیلی را پوشش دهد. همچنین با قبول انجام آزمایشات مختلف توانایی این را دارد تا با صنعت در حوزه تحقیق و توسعه همکاری نماید. |
دستگاه گازکراماتوگرافی (GC)
نام انگلیسی: Gas Chromatography
Optics | Grid monochromator with reference beam and beam splitter after exit slit |
Measurement | Concentration, single and multi-wavelength measurement of absorbance and % transmission, kinetics, spectra |
Wavelength Range | 320 - 1100 nm |
Wavelength Resolution | 1 nm |
Wavelength Accuracy | ± 1 nm on all Holmium peaks |
Wavelength Reproducibility | better than 0,5 nm |
Spectral Scope | 4 nm |
Photometric Range | -3.3 - +3.3 Abs |
Photometric Resolution | Absorption: 0.001 ; Transmission: 0.1 % |
Photometric Accuracy | 0.003 Abs below 0.6 Abs ; 0.5 % from 0.6 to 2.0 Abs |
Photometric Reproducability | 0.003 Abs below 0.6 Abs ; 0.5 % from 0.6 to 2.0 Abs |
Photometric Linearity | < 1 % up to 2.0 Abs between 340 to 900 nm |
Scan Speed | 700 - 2000 nm/min. |
Stray Light | < 0.1 % Transmission at 340 and 408 nm |
Drift | < 0.005 Abs per hour after 15 minutes heat up time |
Operation | Membrane Keyboard |
Display | 7" high contrast colour graphic-display |
Suitable Vials | Rectangular Cuvettes 10 mm Rectangular Cuvettes 20 mm Rectangular Cuvettes 50 mm Round Cuvettes 13 mm Round Cuvettes 16 mm Round Cuvettes 24 mm |
Round cuvettes: 13, 16 and 24 mm ; Rectangular cuvettes: 10, 20 and 50mm |
پارامترهای قابل اندازه گیری:
به لینک زیر مراجعه نمایید
https://www.lovibond.com/en/PW/Water-Testing/Parameter
https://www.lovibond.com/en/PW/Water-Testing/Products/Lab-Portable-Instruments/Spectrophotometers/XD-Spectrophotometers/XD-7000-VIS

دستگاه تبخیر روتاری که اصطلاح انگلیسی آن rotary evaporator می باشد، دستگاهی است که در آزمایشگاه های شیمی، داروسازی، صنایع غذایی، صنایع نفت و پتروشیمی برای برداشتن و تبخیر موثر حلال از نمونه به کار برده می شود.
در روتاری های ترکیبی از حرکت دورانی و یک سیستم تقطیرمورد استفاده قرار می گیرد.
بخش های عمده یک روتاری تبخیر کننده از اجزای زیر تشکیل شده است:
۱- یک موتور که بالن تبخیر یا شیشه کوچک حاوی نمونه را می چرخاند.
۲- یک مجرای بخار که هم به عنوان محور چرخش نمونه عمل می کند و هم رابطی است که باعث خارج شدن بخارها از نمونه می شود.
۳- یک سیستم خلاکه باعث می شود فشار در داخل محفظه نمونه کم شده و عمل تبخیر سریع تر انجام بگیرد.
۴- یک حمام مایع گرم که معمولاً از آب برای حرارت دادن به نمونه ای که می خواهد تبخیر شود استفاده می شود.
۵- یک کندانسوریا مبرد با یک مارپیچ که با عبور از میان آن بخارها خنک شده و تبدیل به مایع می شوند
۶- یک فلاسک جمع آوری حلال دوباره مایع شده (condensate collecting flask) در پایین کندانسور برای گرفتن حلال دوبار تقطیر
۷- مکانیسممکانیکی یا موتوری برای برداشتن سریع فلاسک تبخیر از داخل حمام آب گرم.
ویسکومتر بروکفیلد نوعی ویسکومتر دورانی است که در آن استوانه چرخان که اسپیندل نامیده میشود، شبیه دوک بوده و توسط یک پیچ که در انتهای دسته آن قرار دارد، به موتور دستگاه متصل میشود. استوانه ثابت نیز ظرفی میباشد که نمونه در آن ریخته شده است. اسپیندل را به دستگاه متصل نموده، در ظرف حاوی نمونه قرار میدهیم و با سرعتهای زاویه ای معینی آن را میچرخانیم. ویسکومتر این امکان را به ما میدهد تا به وسیله پیچ تنظیم سرعت، دادههای مربوط به سرعتهای زاویه ای مختلف از قبیل ۱، ۵، ۱۰، ۲۰، ۵۰ و ۱۰۰ دور بر دقیقه را به دست آوریم. در هر سرعت زاویه ای، ویسکومتر گشتاور وارد بر اسپیندل را اندازه گرفته و عقربه روی آن، مقدار گشتاور را نشان میدهد.
1 - اسپیندل نوع RV : از شماره 1 تا 7 به ترتیب برای اندازه گیری سیالات با ویسکوزیته پایین تا ویسکوزیته بالا
2- اسپیندل نوع SSA با شماره های SC4-21, SC4-27, SC4-28
به همراه چمبر 10 میلی لیتری
3- اسپیندل UL برای اندازه گیری سیالاتی با ویسکوزیته پایین
اندازه گیری مقاومت مواد مختلف در مقابل کشش، فشار، پانچ، برش و ...
انواع فک فشاری، فک برشی، خمشی، کششی، اندازه گیری استرود و بک استرود

دانشجویان دانشکده صنایع غذایی بهار از کارخانجات روغن نگین و همچنین لبنیات احسان و سپیده نهاوند بازدید نمودند.
احمد باسم محمد الکعبی به عنوان اولین دانشجوی کارشناسی ارشد بین الملل دانشکده صنایع غذایی از پایان نامه خود دفاع کرد.
جشن یلدای دانشجویی 1401
دانشکده صنایع غذایی بهار طبق سنوات گذشته برای دانشجویان خود در تاریخ چهارشنبه 23 آذر ماه 1401 اردوی غار علیصدر برگزار نمود. در این اردو دانشجویان ورودی های مختلف در مقاطع کارشناسی و ارشد شرکت...

شب یلدا که زمین آماده تاج گذاری زمستان می شود، شبی است که از مدت ها پیش هیاهویی در کوچه و بازار به راه می اندازد و مردم برای تدارک این جشن باستانی آماده می شوند. به پاس جشن یلدا، بساط شادی در خانه...

با تبریک به مناسبت شروع سال تحصیلی و بازگشایی حضوری دانشگاه ها خدمت شما دانشجویان گرامی، به اطلاع می رساند کلاس های حضوری دانشجویان رشته صنایع غذایی از روز شنبه 23 مهرماه در هر دو مقطع کارشناسی و...

با توجه به پیگیری های به عمل آمده توسط دانشکده و همکاری همه جانبه آزمایشگاه مرکزی و با پشتیبانی معاونت محترم پژوهشی دانشگاه بوعلی سینا در طی 2 سال اخیر، آزمایشگاه فناوری مواد غذایی دانشکده...

دانشکده صنایع غذایی پیرو جذب دانشجوی تحصیلات تکمیلی نسبت به تجهیز و بروزرسانی آزمایشگاه های خود ، با حمایت مسئولین محترم دانشگاه، اقدامات زیر را انجام داده است. خرید دستگاه های مهمی چون ...

جلسه مشترک دانشکده صنایع غذایی با شرکت صنایع غذایی سحر همدان و شرکت دانش بنیان اشراف هگمتانه روز یکشنبه مورخ 4 اسفندماه 1399 ساعت 10 صبح جلسه مشترک اعضای هیئت علمی گروه صنایع غذایی با شرکت...

انا لله و انا الیه راجعون هر از گاه در گذر بی صدای ثانیه های دنیای فانی، جرس کاروان از رحیل مسافری خبر می دهد که در سکونی، آغازی بی پایان را می سراید برادر بزرگوار،...

با حکم آقای دکتر محمدی فر، ریاست محترم دانشگاه بوعلی سینا، آقای دکتر مصطفی کرمی برای دوسال دیگر در پست ریاست دانشکده صنایع غذایی ابقا شدند. در بخشی از حکم ایشان آمده: جناب آقای دکتر مصطفی کرمی...

صلی الله علیک یا مولاتنا یا فاطمة الزهراء شهادت بانوی عصمت و شرافت بر عاشقان حضرتش تسلیت باد.

بسم الله الرحمن الرحیم ملت عزیز ایران! سردار بزرگ و پرافتخار اسلام آسمانی شد. دیشب ارواح طیبه شهیدان، روح مطهر قاسم سلیمانی را در آغوش گرفتند. سالها مجاهدت مخلصانه و...

پنجم جمادی الاولی روز ولادت باسعادت بانوی قهرمان کربلا،پرچم دار نهضت پس از شهادت حسین علیه السلام، حضرت زینب کبری سلام الله علیها است. این روز را روز پرستار می نامند و علت نام گذاری این روز به نام...

اطلاع رسانی از طرق وبسایت

کارشناس روس آقای هملت هاکوپیان از دانشکده صنایع غذایی و امکانات آن بازدید نمودند.

با پایان یافتن شمارش آرا اعضای انجمن علمی دانشجویان صنایع غذایی معرفی شدند.

اخذ پذیرش مقاله در کنفرانس بین المللی تبریز

با حضور معاون، مدیر تولید و R&D کارخانه پگاه همدان در دانشکده صنایع غذایی جلسه هماهنگی این دو نهاد برگزار گردید.

میلاد جامع علم و عمل و عبادت ، پرچم دار شاهراه ولایت علوى، حضرت امام جعفر صادق علیه السلام گرامى باد