بسیج مدرسه عشق

21 Nov 2017
کد خبر : 6708036
تعداد بازدید : 737

بسیج بانگ بلند بیداری است و باب رهایی، بلای جان استکبار است و برج استوار دیدبانی.

سالروز تشکیل بسیج؛ بسیج مدرسه عشق

بسیج یعنی...

بسیج، مدرسه است؛ مدرسهای که معلم و محصل و درسش همگی ایثار است و جهاد و خدمت. بسیج، لشکر است؛ لشکری که فرمانده و فرمانبر و میدان رزمش، همگی گذشت است و فداکاری و اطاعت از خدا و دوری از غیر خدا. بسیج، درخت پاکی است که با خون هزاران بسیجی جان بر کف و شجاع آبیاری و تنومند گشت، رشد یافت و به اوج عشقی خدایی رسید. بسیج و بسیجی، نیروهای رزمنده ای را در نظر می آورد که با شجاعت تمام، هشت سال دفاع از حکومت سالامی را به عهده گرفتند و مردانه و بدون خستگی، صحنه هایی را در جنگ آفریدند که قلم هیچ گاه قادر به توصیف آن نیست. مقام معظم رهبری در توصیف بسیج می فرماید: «بسیج، یعنی همین پایگاه های مقاومت و همین نیروهای جوان و پرشور. همین جوانانی که نماز و عبادتشان، پدران و مادران پیر را به شگفتی و تعجب وادار می کند. بسیج یعنی متن مردم، مردمی که می توان امید دفاع از انقلاب را از آنها داشت».

ریشه تاریخی بسیج

ریشه تاریخی بسیج، به صدر اسلام و زمانی بر می گردد که پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله ، مردم را ـ از زن و مردم و پیر و جوان ـ برای تبلیغ دین و آمادگی در برابر تجاوز قدرت های وقت فراخواند و بسیج کرد. این حرکت، همراه با زمان پیش رفت و امامان بزرگوار نیز بنا به مقتضات زمان، از قدرت بسیج مردمی استفاده می کردند. نمونه بارز آن، حرکت بزرگ بسیجی جهان اسلام، حضرت امام حسین علیه السلام بود. این حرکت، البته نه با نام بسیج، بلکه با تفکر بسیج تا به امروز همچنان ادامه داشته است.

تشکیل بسیج مستضعفین

هوشیاری و درایت بی نظیر حضرت امام خمینی رحمه الله ، از جمله اساسی ترین عوامل در راه خنثی سازی توطئه ها در جریان انقلاب سالامی به شمار می آمد. به برکت این دوراندیشی و هدایت انقلاب در مسیر اصلی خود، زمینه انقلاب دوم فراهم آمد. با سقوط لانه جاسوسی آمریکا در تهران و بر ملا شدن ماهیت سلطه جو و تجاوز کارانه آمریکا، شیطان بزرگ با ضربه ای سخت و جبران ناپذیر رو به رو شد. اسناد به دست آمده از لانه جاسوسی و اظهارات صریح حاکمان آمریکایی، مردم و رهبران کشور و به ویژه حضرت امام را با این حقیقت آشکار مواجه ساخت که احتمال مداخله نظامی آمریکا و هجوم به جمهوری اسلامی، ناممکن نیست. بر این اساس، امام امت در پنجم آذرماه سال 1358، یعنی در مدتی کمتر از یک ماه بعد از انقلاب دوم، فرمان تاریخی تشکیل بسیج را صادر فرمود.

ضرورت تشکیل بسیج

حضرت امام خمینی رحمه الله ، توجه ویژه ای به تشکیل بسیج در سراسر جهان داشتند. در واقع هدف از تشکیل بسیج مستضعفین، ایجاد توانایی های لازم در همه افراد معتقد به قانون اساسی و اهداف انقلاب اسلامی، به منظور دفاع از کشور، نظام جمهوری اسلامی و همچنین کمک به مردم، به هنگام بروز بالایا و حوادث پیش بینی نشده است. بسیج، جایگاهی ملکوتی است؛ مکانی برای درس چگونه زیستن انسان ها و جایگاه عشق و صفا و صمیمیت. امام خمینی رحمه الله خطاب به بسیجیان جهان اسلام می فرماید: «باید بسیجیان جهان اسلام، در فکر ایجاد حکومت بزرگ اسلامی باشند، و این شدنی است؛ چرا که بسیج، تنها منحصر به ایران نیست. باید هسته های مقاومت را در تمامی جهان به وجود آورد و در مقابل شرق و غرب ایستاد». بر این اساس، بسیج به نهادی ارزشمند و مقدس تبدیل گردید و رفته رفته، مدرسه عشق، دانشگاه شهادت و عبادتگاه عارفان مسلح نام گرفت.

تفکر بسیجی

قداست بسیج و بسیجی، به اندیشه پاک و نیت خالص بسیجیان باز می گردد؛ چرا که آنها در همه عرصه های زندگی، براساس اعتقاد، احساس مسئولیت مو عمل به وظیفه الهی کار می کنند و آنچه دشمنان را به زانو در می آورد، تفکر بسیجی است. امام راحل رحمه الله در این باره چنین می فرمود: «اگر به کشوری، نوای دل نشین تفکر بسیجی طنین انداز شد، چشم طمع دشمنان و جهان خواران از آن دور خواهد شد؛ و الا، هر لحظه باید نتظر حادثه ماند». ایشان برای این که حادثه ای دیگر، آینده کشور را تهدید نکند می فرمود بسیج باید سازماندهی شود. باید آم ادگی به وجود بیاونرد و آن را حفظ کنند».

پیوند بسیج با ولایت

خداوند در آیه 62 سوره انفال، خطاب به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرماید: «پروردگارت کسی است که تو را به واسطه نصر خویش و به واسطه اهل ایمان یاری می کند». در این دوران، مصداق ارز اهل ایمان که به یاری خدا بر می خیزند، بسیجیانی هستند که اگر نقطه درخشانی جز مقطع دفاع مقدس در کارنامه کرامت آسای خویش نداشتند، همان برای اثبات منزلتشان برترین سند است. در حالی که سراسر تاریخ پرفراز و نشیب انقلاب اسلامی، سرشار از ایثارگری ها و از جان گذشتگی های بسیج در راه گذر از برهه های بحرانی و نقش بر آب کردن نقش های دشمنان آیین و میهن است. مفهوم والای بسیج که همان پیوند امت با ولایت و والایی است، هماره پا برجاست و مختص دوره دفاع مقدس نیست. بسیج، حقیقتی نافذ در جان و ایمان است. هر کس در هر مکانی تلاش و خدمت مشغول است، اگر به این ولایت و والایی بیندیشد و مطابق با آرمان های حاکمیت الهی عمل کند، بسیجی است.

عرصه های فعالیت

از آنجا که گستره بسیج، مجموعه ای از مردم،اعم از جوانان مشغول به تحصیل، کارکنان اداره ها، کشاورزان، کارگران و سرانجام متخصصان حرفه ها و مشاغل گوناگون صنعتی و غیر صنعتی را در بر می گیرد، طبیعی است که در همه عرصه های اجتماعی، سازندگی، فرهنگی، اقتصادی، امنیتی و دفاعی نیز از توانمندی ها و قابلیت های لازم برخوردار باشد. در نگاهی مکی، می توان مواردی چون دفاع در برابر تهاجم بیگانگان، سازندگی، بسیج فرهنگی، ایجاد امنیت داخلی، امداد رسانی، بهداشت و فعالیت های اقتصادی را، عرصه های فعالیت بسیج برشمرد.

بسیجی از نگاه امام خمینی رحمه الله

با بهره گیری از سخنان امام خمینی رحمه الله درباره بسیج، می توان ویژگی های این گروه را چنین برشمرد: شهادت طلبی، پرهیزکاری، جهاد، اخلاص، خدمتدر راه خدا، ظلم ستیزی، ایثار، فداکاری، عمل به تکلیف، ولایت مداری، بردباری، پرهیز از تحجر گرایی، و نیز انس با دعا، نیایش و قرآن کریم.

بیدار دلان مهاجم ستیز

رهبر معظم انقلاب اسلامی، در تحلیل و بررسی نق بسیج در مقابله با تهام فرهنگی می فرماید: «هجوم نظامی، طمع به خاک است و زمین، ولی در شبیخون فرهنگی، طمع به اخلاق است و دین. محیط آلوده به گناه، خرمت خشکی است که جرقه تهاجم فرهنگی، در یک لحظه آن را به آتش می کشد. آنچه جامعه ما را فاسد می کند، غرق شدن در شهوات و ازدست دادن روح تقوا و فداکاری است. بسیجی باید در وسط میدان باشد تا فضیلت های اصلی انقلاب زنده بماند».