معرفی دانشکده
معرفی دانشکده
Bahar Faculty of food industry
The Faculty of Food Industry of Bahar was established in 2011 with the effort and endeavors of Bu-Ali Sina University and also, mayoral and provincial authorities, under Almighty God and the wise guidance of the Supreme Leader set in mind. Due to the potentials of the province and especially the city of Bahar in the matter of agricultural produce and animal husbandry and the need of refining these products to be exhibited and sold in internal and foreign markets in quality, it was of great importance to educate students in food industry programs to exploit, empower and modernize the manufacturing abilities of the province with their professional help, perseverance and skill.
The Faculty is currently located in Imam Khomeini Boulevard of the city of Bahar with its major activities being in two adjacent buildings at the grounds of about 900m2. With the laboratories, mosque, Basij headquarters, classes and computer site and also the offices of the employees and professors being in building No.1 and the cafeteria library and the office of the learned society to be found in building No.2. The mentioned building was accumulated and equipped to temporarily fulfill the academic needs of the University and with the Municipality of Bahar expected to dedicate an extra piece of land from the grounds of the city to the University, a new building is to be constructed, dedicated to academic research and educational boards to further the advance and growth of the Faculty.
By 2016, 6 years after the establishment of the faculty, many graduates of the Faculty have enrolled in higher education in the most sophisticated universities of the country such as Tehran University, Isfahan University of Technology, University of Tabriz, Hamedan University of Medical Sciences, etc. And many more being employed in different food industry manufactories across the country to provide their expertise. After continuous endeavors and perseverance of Dr. Saaki, the Dean of the Faculty, and his esteemed deputy, Mr. Mostafa Karami, the permission to provide and institutionalize MSc. level education in the field of food technology was obtained in 2018 and put into action with the hard work of the faculty's faculty members.
The laboratories of the faculty have been equipped with the most advanced apparatus and machinery to announce the accession of the university to provide educational services not only to the students and faculty members of Bu-Ali Sina University for their research and MA thesis studies, but also to others.
The Faculty is willing to accept experimentations elaborated in the laboratorial services department of the University by receiving specimen and uploading the results to centlab.basu.ac.ir after having conducted related experiments accordingly.
Please observe provided images below and more from the inside of the building by clicking on the gallery section.
The adjacent building to the Faculty includes the cafeteria and kitchen in the lower level and library and study in the upper level.
✅اردوی بزرگ فرهنگی و جشن معارفه دانشجویان نو ورود دانشگاه بوعلی سینا (یک روزه) 🧕ویژه دانشجویان دختر: روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۳ و ۴ آبان ماه 👨⚕️ویژه دانشجویان پسر:...
بازدید دانشجویان از کارخانه روژین کرمانشاه
اردوی تفریحی مریوان برای دانشجویان صنایع غذایی برگزار گردید.
دانشجویان دانشکده صنایع غذایی بهار از کارخانجات روغن نگین و همچنین لبنیات احسان و سپیده نهاوند بازدید نمودند.
احمد باسم محمد الکعبی به عنوان اولین دانشجوی کارشناسی ارشد بین الملل دانشکده صنایع غذایی از پایان نامه خود دفاع کرد.
جشن یلدای دانشجویی 1401
دانشکده صنایع غذایی بهار طبق سنوات گذشته برای دانشجویان خود در تاریخ چهارشنبه 23 آذر ماه 1401 اردوی غار علیصدر برگزار نمود. در این اردو دانشجویان ورودی های مختلف در مقاطع کارشناسی و ارشد شرکت...
شب یلدا که زمین آماده تاج گذاری زمستان می شود، شبی است که از مدت ها پیش هیاهویی در کوچه و بازار به راه می اندازد و مردم برای تدارک این جشن باستانی آماده می شوند. به پاس جشن یلدا، بساط شادی در خانه...
پذیرش دانشجویان در خوابگاه
با تبریک به مناسبت شروع سال تحصیلی و بازگشایی حضوری دانشگاه ها خدمت شما دانشجویان گرامی، به اطلاع می رساند کلاس های حضوری دانشجویان رشته صنایع غذایی از روز شنبه 23 مهرماه در هر دو مقطع کارشناسی و...
با توجه به پیگیری های به عمل آمده توسط دانشکده و همکاری همه جانبه آزمایشگاه مرکزی و با پشتیبانی معاونت محترم پژوهشی دانشگاه بوعلی سینا در طی 2 سال اخیر، آزمایشگاه فناوری مواد غذایی دانشکده...
دانشکده صنایع غذایی پیرو جذب دانشجوی تحصیلات تکمیلی نسبت به تجهیز و بروزرسانی آزمایشگاه های خود ، با حمایت مسئولین محترم دانشگاه، اقدامات زیر را انجام داده است. خرید دستگاه های مهمی چون ...
جلسه مشترک دانشکده صنایع غذایی با شرکت صنایع غذایی سحر همدان و شرکت دانش بنیان اشراف هگمتانه روز یکشنبه مورخ 4 اسفندماه 1399 ساعت 10 صبح جلسه مشترک اعضای هیئت علمی گروه صنایع غذایی با شرکت...
انا لله و انا الیه راجعون هر از گاه در گذر بی صدای ثانیه های دنیای فانی، جرس کاروان از رحیل مسافری خبر می دهد که در سکونی، آغازی بی پایان را می سراید برادر بزرگوار،...
با حکم آقای دکتر محمدی فر، ریاست محترم دانشگاه بوعلی سینا، آقای دکتر مصطفی کرمی برای دوسال دیگر در پست ریاست دانشکده صنایع غذایی ابقا شدند. در بخشی از حکم ایشان آمده: جناب آقای دکتر مصطفی کرمی...
صلی الله علیک یا مولاتنا یا فاطمة الزهراء شهادت بانوی عصمت و شرافت بر عاشقان حضرتش تسلیت باد.
بسم الله الرحمن الرحیم ملت عزیز ایران! سردار بزرگ و پرافتخار اسلام آسمانی شد. دیشب ارواح طیبه شهیدان، روح مطهر قاسم سلیمانی را در آغوش گرفتند. سالها مجاهدت مخلصانه و...
پنجم جمادی الاولی روز ولادت باسعادت بانوی قهرمان کربلا،پرچم دار نهضت پس از شهادت حسین علیه السلام، حضرت زینب کبری سلام الله علیها است. این روز را روز پرستار می نامند و علت نام گذاری این روز به نام...
اطلاع رسانی از طرق وبسایت
کارشناس روس آقای هملت هاکوپیان از دانشکده صنایع غذایی و امکانات آن بازدید نمودند.